Sortida al CosmoCaixa

Sortida al CosmoCaixa

El passat mes de gener, la classe de 3r d’ESO de l’Escola Projecte vam anar al CosmoCaixa a fer diverses activitats, una relacionada amb el consum de drogues i l’altra sobre el sincrotró Alba.

Però abans de començar les activitats uns quants alumnes de 4t d’ESO ens van fer de “Explainers”, i ens van explicar els diferents apartats, llocs i temes que podem trobar en el CosmoCaixa.

Aleshores ens van deixar una estona per a poder visitar el museu amb tranquil·litat i poder gaudir de les diferents activitats que hi trobem allà.

Parlem de drogues

Posteriorment vam iniciar l’activitat “Parlem de Drogues”. Una treballadora del museu ens va explicar els següents temes: què són les drogues?, Com reacciona el nostre organisme en consumir-les?, Quines drogues són legals i quines no?, Quina és l’edat en la qual es comença a consumir?, etc.

La xerrada va ser força interessant, vam poder descobrir els diferents efectes de les drogues a partir de diferents activitats dinàmiques i vam poder preguntar tots els nostres dubtes sobre les drogues a l’especialista.

A més, l’especialista ens va donar un seguit de webs i números de telèfon en els quals podíem consultar tota mena de preguntes.

Sincrotró Alba

Un cop vam realitzar l’activitat sobre les drogues, vam anar a una secció temporal sobre el famós accelerador de partícules, el Sincrotró Alba.

Un especialista ens va explicar tota mena d’informació sobre l’accelerador de partícules.

Ens va explicar on es trobava situat, què es produïa en cada part d’ell, l’any de la seva creació, etc.

Encara que tot això va estar complementat amb les diferents activats tecnològiques en les quals podíem respondre a Test, informar-nos sobre la utilitat del sincrotró, participar-hi dinàmicament, etc.

Bé, alguna informació era difícil d’entendre, però va ser molt interessant.

Va ser un dia molt intens, i vam aprendre un munt de coses; a més no ho vam fer de forma avorrida, ja que les activitats que proposava el CosmoCaixa eren molt dinàmiques.

Si voleu veure més fotos de l’activitat podeu registrar-vos a la intranet de l’escola.

Martí Tascón

Marina Flor Carmona

CreaEscola Quality Certificate for Education Website