Creactivity

Creactivity

La setmana passada els nens i nenes de primer i segon vam anar a un nou espai al CosmoCaixa: el Creactivity.
Creactivity CosmoCaixa és un espai equipat amb bancs, taules de treball i de proves perquè els nens i nenes a partir de 7 anys puguin practicar l’art de pensar amb les mans, mentre dissenyen, fan i experimenten.
Vam trobar l’espai dels engranatges, on podíem provar amb diferents peces i materials si era possible fer un engranatge amb moviment; al costat teníem el lloc per poder fer circuits amb fustes, gomes, tubs… i fer rodar una bala fins al final del trajecte.
Un dels espais que més ens va agradar va ser el taller per poder construir avions, globus… que poguessin pujar dins dels tubs d’aire. Vam comprovar que no totes les construccions que fèiem pujaven i ens vam divertir provant a veure quins ho feien i quins no.
Vam fer stops motions en un racó on teníem un munt de ninos, papers de diferents textures, rodets grans, petits… Havíem de moure els nostres elements a la taula i fer una foto, moure’ls una mica i fer una altra foto: el resultat era un seguit de seqüències que donaven moviment.
En l’espai de les ombres vam descobrir com canvia la imatge reflectida segons el color que posem a la llum: vam fer grans construccions amb molts materials.
Per últim teníem el racó de l’electricitat: aquí vam posar en moviment ventiladors, un nino que movia les cames, un timbre… a partir de fer connexions entre l’objecte i la font d’electricitat.
Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses a partir de l’experimentació.

Podeu veure més fotos registrant-vos i accedint a la galeria fotogràfica.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website