
Acollida
A l’IE Projecte considerem que la conciliació familiar és molt important. És per això que de 8 a 9h del matí i de 17 a 18h de la tarda tenim organitzat un servei d’acollida. Les famílies el poden utilitzar sempre que el necessitin. Amb aquesta flexibilitat pretenem col·laborar en la conciliació d’horaris.
Migdia
A l’escola considerem que l’estona de migdia és un espai educatiu que mereix un tractament específic. És per aquest motiu que no s’ha volgut deslligar de la dinàmica de l’escola i treballem conjuntament amb Crea i Creix, empresa que gestiona el servei de monitoratge.

Menjador
El servei de menjador de l’escola es basa en la cuina pròpia i pretén desenvolupar tres eixos bàsics, pel que fa als menús que s’elaboren: servei de menjador escolar responsable, utilització de productes naturals i de temporada amb processos tradicionals de cocció segurs, cuina sana i elaboració de menús equilibrats i de proximitat. L’escola també disposa d’un Pla d’al·lèrgens i incompatibilitats derivades de l’alimentació.
També es contempla la incorporació de productes ecològics (llegum, pasta, arròs i proteïna vegetal) així com l’oli d’oliva a l’hora de cuinar i amanir. Des de l’escola es prioritza l’ús de productes generats per empreses amb responsabilitat social.
Tenim una comissió mixta d’espai de migdia que vetlla pel bon funcionament d’aquest espai.
Esbarjo i tallers de migdia
Les estones de migdia persegueixen el desenvolupament d’activitats lúdiques que permetin als nens i nenes i als nois i noies gaudir d’un espai distès a banda de les activitats escolars.
A primària destinem un dia a la setmana a fer tallers durant l’espai de migdia. La finalitat dels tallers és oferir un espai lúdic d’activitats dirigides en què els nens i nenes puguin passar-s’ho bé participant en activitats diverses que els ajudin a descobrir nous àmbits: teatre, danses, jocs esportius, cuina, plàstica, etc. Els tallers s’organitzen per cicles. Els nens i nenes del cicle es barregen i es distribueixen en tres grups: cada grup gaudeix d’un taller diferent cada trimestre de tal manera que, en acabar el curs, han pogut passar per totes les activitats. Dos d’aquests tallers es fan en anglès i l’altre en català.
A l’educació secundària, els nois i noies poden anar a la biblioteca. En aquest sentit, la biblioteca és l’espai principal per a treballar. Donat el seu caràcter polivalent, permet utilitzar-la per a feines, tant individuals com de grup, i altres activitats en què, per exemple, l’ús de l’ordinador sigui necessari.
Transport escolar
Actualment l’empresa de transport Guin Bus porta els nens i les nens que venen del Prat de Llobregat.
A l’autocar hi ha una persona acompanyant.

Natació i educació física
Al llarg de l’etapa d’infantil i primària la natació forma part de l’àrea d’educació física, ja que és una activitat òptima per al desenvolupament motor.
Els nens i nenes de P-3 inicien la natació a les instal·lacions del tennis Barcino el segon quadrimestre del curs, i els nenes i nenes de P-4 i P-5 en el mes d’octubre. En aquestes edats es prioritza la familiaritat amb el medi aquàtic a partir de propostes lúdiques.
Els nens i nenes de primària van un dia a la setmana a la piscina de les instal·lacions esportives del CEM Putxet. En aquestes sessions s’amplien els aprenentatges adquirits al llarg de l’educació infantil i es perfeccionen les diferents tècniques de natació.
L’alumnat de 5è i 6è de primària i els nois i noies de l’ESO realitzen l’educació física a les instal·lacions del camp de l’Àliga, on disposen del camp de gespa, amb vestidors i dutxes, adequat a les necessitats de l’edat.
L’alumnat d’infantil i de cicle inicial i mitjà de primària realitzen les sessions d’educació física en el gimnàs de l’escola i a la pista esportiva exterior.
Estiu
- Casal
L’escola ofereix un casal d’estiu les setmanes de juny i juliol gestionat per l’AFA de l’IE Projecte.
Els objectius d’aquest casal són:
- Crear una dinàmica de treball en la qual el lleure i les activitats lúdiques són els protagonistes.
- Treballar amb els nens i nenes d’una manera divertida i diferent.
- Potenciar actituds basades en valors com la tolerància, la responsabilitat, la convivència, la cooperació, etc.
- Promoure la participació i el compromís en les activitats proposades. Tot això es fa a partir d’un centre d’interès en què estan vinculats jocs, tallers, racons, esport, sortides i piscina.
Estades lingüistiques
Donat que moltes famílies de l’escola esteu interessades en activitats d’immersió en llengua anglesa, des de l’escola s’ofereixen estades lingüístiques amb organitzacions especialitzades en aquest àmbit durant el mes de juliol. Aquestes estades ofereixen una sèrie d’avantatges concretats en:
- Idoneïtat del lloc triat en funció de les instal·lacions, activitats i possibilitat d’activitats culturals properes.
- Estada en famílies (un alumne/a de parla catalana o castellana per família).
- Classes d’anglès, segons els nivells, combinades amb activitats culturals complementàries.
- Proximitat geogràfica entre les famílies que acullen alumnat de Projecte.
- Millors condicions econòmiques.
