Què farem amb tot això?

Què farem amb tot això?

A les 15h de la tarda d’un dimecres de gener, els nens i nenes de la classe de primer de primària van trobar-se la seva classe plena de deixalles. Què havia passat? Qui havia pogut ser? La finestra estava oberta! Hauria estat el vent?

Totes i tots van començar a recollir els plàstics, els cartrons i també alguna ampolla de vidre i ho van anar deixant a sobre de les taules. Per fi, la classe tornava a ser una aula neta i agradable.

De sobte, la mestra de les Girafes va aparèixer per la porta tot dient si algú la podia ajudar a ordenar una història en làmines ja que se l’havia trobat tota escampada pel despatx i no sabia com endreçar-la. També hauria estat el vent? Quina ventada!

Les nenes i nens de primer van estar encantats d’ajudar-la. Primer de tot van penjar les diferents làmines a la pissarra i se les van mirar totes. Ulls oberts i atents. De cop i volta, una nena va dir: «Sembla com si també estiguessin recollint deixalles. Com nosaltres!».

I un altre va contestar: «Quina casualitat! Llavors ja sabem com ajudar per ordenar la història».

I algú va afegir: «Però a ells els ajuden els animals del parc. Quina sort!».

Tothom es va posar mans a l’obra i, en un tres i no res, la història va estar arreglada.

Finalment algú, des del fons de la classe, va apuntar: «I què farem amb tots aquests plàstics i cartrons?».

Entre tots i totes van decidir anar a buscar les papereres i, un a un, van anar llençant tot a dins de cada paperera. Els plàstics al color groc, els cartrons i els papers al blau i el vidre al verd. Genial! Això és actitud.

Moltes gràcies nens i nenes de primer!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website