“No more Matildas”

“No more Matildas”

Els nois i noies de Forats Negres de 5è hem estat treballant sobre una campanya anomenada “No more Matildas”, que es du a terme per visibilitzar les dones científiques. La iniciativa també vol fomentar la vocació científica entre les joves, potenciant la presència de referents femenines en l’àmbit científic. A classe hem treballat personalitats com Rosalind Franklin, descobridora de l’estructura de l’ADN; Inge Lehmann, que va descobrir que la terra no està buida o Ada Lovelace, la primera programadora de la història. Volem remarcar que el talent no té gènere i critiquem que durant molt temps s’ha prescindit de les aportacions que poden fer moltes dones.
“T’imagines que Einstein hagués nascut dona?” És la primera pregunta que planteja el web de la campanya “No more Matildas”, que reivindica el paper de les dones científiques i busca fomentar la vocació entre les estudiants. La iniciativa, impulsada per l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), denuncia l’anomenat “efecte Matilda” que històricament ha invisibilitzat els descobriments fets per dones, en molts casos atribuint-los a altres companys o, fins i tot, als seus marits.
El nom de la campanya fa referència a Matilda Joslyn Cage, la primera activista a denunciar-ho. Per conèixer més sobre aquest tema podeu visitar el web www.nomorematildas.com o el perfil d’Instagram de la campanya @NoMoreMatildas.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website