Descobrim el flamenc

Descobrim el flamenc

Els nens i nenes de sisè de primària hem anat  a veure Flamenkids a la Sala Petita del Palau de la Música Catalana. Es tracta d’un espectacle per donar a conèixer el flamenc als nens i les nenes com nosaltres.

Hi havia un grup format per tres nois i quatre noies i tocaven diversos instruments: la guitarra, la bateria, la guitarra elèctrica, la flauta travessera, les castanyoles i la caixa. Van cantar cançons en català i d’altres en castellà però no sempre enteníem allò que deien.

Els balls de les “bailaores” també van ser molt bonics sobretot quan una va transformar-se de llangandaix a “bailaora” o quan una altra va ballar darrere d’una pantalla gegant i vam poder veure molt bé la seva silueta i els moviments de les seves mans.

En total vam sentir una selecció musical de 24 cançons plenes de contrastos, des de ‘soleàs’, martinets i ‘buleries’ fins a versions de clàssics catalans com “El noi de la mare” o “El cant dels ocells”, passant per temes emblemàtics de la història del flamenc com “Entre dos aguas” de Paco de Lucía…

Va ser un espectacle diferent, que ens va sorprendre gratament. Vam aprendre que el flamenc és un tipus de música amb molta passió. En definitiva, ens va agradar!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website