Visita de 4t d’ESO a la Biblioteca de Catalunya

Visita de 4t d’ESO a la Biblioteca de Catalunya

El grup de 4t d’ESO hem visitat la Biblioteca de Catalunya, situada al carrer Hospital, al barri del Raval de Barcelona. Juntament amb la biblioteca de Montserrat, és la més important de Catalunya i té uns 3 milions de documents en el seu fons, que inclou llibres, manuscrits, documents sonors i audiovisuals, dibuixos, mapes…

Hem fet la visita guiats per un bibliotecari, que ens ha ensenyat diferents espais i la feina que s’hi fa. No tots els espais de la biblioteca són visitables perquè hi ha persones que treballen fent investigació, restauració, catalogació… D’una manera ben didàctica el nostre guia ens ha explicat com funciona aquesta biblioteca i tot allò que s’hi pot fer. Per als nois i noies de la nostra edat potser ara mateix no és una biblioteca per anar a treballar, però més endavant segur que pot ser un bon lloc de consulta i de feina.

Una de les coses que més ens ha agradat és l’espai en què es troba aquesta biblioteca: es tracta d’un edifici medieval del s. XV, l’antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona. És realment espectacular, i només per visitar aquest edifici gòtic ja val la pena anar-hi.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website