Quantes coses sabem ja dels peixos!

Quantes coses sabem ja dels peixos!

El divendres 16 de novembre els nens i nenes de la classe dels Peixos vam anar a l’Aquari de Barcelona. Teníem molta il·lusió i ganes d’anar-hi. Un cop allà ens estaven esperant la Noa i la Montse, dues expertes de l’aquari que ens van acompanyar al llarg de la visita i ens van explicar moltes coses interessants, com que els peixos del nostre mar, el Mediterrani, són de colors grisosos i els peixos d’aigües tropicals són de colors vius. També vam veure que els peixos que tenen la cua arrodonida no són tan ràpids com els que la tenen en forma de tisora. Diferenciem el tauró mascle de la femella perquè té dos tubs a prop de la cua, per la part de sota. En els cavallets de mar, és el mascle qui guarda els ous. Vam veure els llenguados, que són plans, tenen els ulls a dalt i tenen el mateix color que la sorra i així es poden camuflar. Els peixos pallasso viuen amb les anemones, que també són animals i s’ajuden mútuament (simbiosi). La Dori és un peix cirurgià que es diu així perquè té un bisturí al costat de l’aleta caudal.

Vam veure un animal molt curiós en forma de palmera que es deia cuc de flor, i per últim vam observar les tortugues i vam prendre consciencia que no podem llençar plàstics al mar, perquè les tortugues es pensen que són meduses i s’ho mengen.

Amb ganes encara d’aprendre més coses, el dimecres 21 vam anar a la peixateria del Condis. Allà ens estava esperant la Cristina, una mica nerviosa i molt contenta. Ens va explicar moltes coses interessants, algunes ja les sabíem de l’experiència de l’aquari i d’altres no, com que hi ha animals que viuen en el mar i per camuflar-se llencen un líquid per no ser capturats com la sèpia i el calamar.

Vam veure de prop la boca del rap, amb les seves dents tan fines i afilades i un enorme salmó.

Un cop vam fer totes les preguntes que teníem, vam comprar sardines i a la tarda vam seguir amb l’aventura: vam obrir les sardines per veure com eren per dins. Això sí, estàvem preparats amb guants de cirurgia. Vam observar la pell, les escates, les brànquies i vam separar l’espina de la carn. Va ser una experiència interessant i molt olorosa, hahaha!!!

Podeu veure més fotos registrant-vos i accedint a la galeria fotogràfica.

Classe dels Peixos

CreaEscola Quality Certificate for Education Website