El grup de 4t d’ESO visitem la Casa-arxiu Joan Maragall

El grup de 4t d’ESO visitem la Casa-arxiu Joan Maragall

Els nois i noies de 4t d’ESO de l’Escola Projecte vam anar el dijous 30 de gener de 2020 a la Casa-arxiu Joan Maragall. Es tracta d’una casa situada al carrer d’Alfons XII, 79. La casa és el lloc on Joan Maragall va viure els últims 12 anys de la seva vida, 8 anys després de casar-se amb Clara Noble.

En arribar a la casa, en Pere Maragall, un dels nets del poeta, ens va explicar la vida d’en Joan Maragall, des del seu naixement fins als dies tan càlids que va viure amb la seva família, i ens va dir que després de la seva mort, la seva dona, la Clara Noble, va mantenir viu el seu record i les seves obres, i que gràcies a això molta gent d’avui en dia sap qui era en Joan Maragall i coneix algunes de les seves obres. Ens va explicar que actualment la casa és un centre de documentació al servei dels investigadors i estudiosos, i que reuneix un important fons documental que la família va donar a la Biblioteca de Catalunya amb manuscrits, articles i cartes del poeta. A la casa també hi podem trobar la col·lecció artística de la família amb obres del Modernisme i d’artistes com Rusiñol, Galwey, Sunyer, Llimona…

Durant la visita vam anar completant un dossier amb informació de Maragall i també vam recitar alguns dels seus poemes més coneguts, caracteritzats pel seu estil, el modernisme català, com ara La vaca cega, Sol solet, Paternal, Nodreix l’amor, i per últim també vam recitar un fragment de l’Elogi de la paraula.

 

 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website