Les Girafes anem al CRAM

Les Girafes anem al CRAM

El dia 30 de novembre les Girafes vam anar al CRAM del Prat de Llobregat. Us preguntareu, què és el CRAM? Doncs el CRAM és un centre de recuperació d’animals marins. Vam aprendre què havíem de fer si ens trobàvem un dofí a la platja: trucar al 112 (mà a la boca (1), mà al nas (1) i mà als ulls (2), posar-li algun objecte al voltant perquè ningú el pugui molestar, tapar-lo amb tovalloles humides, però amb compte, perquè les aletes i l’espiracle no es poden tapar (les aletes serveixen per regular la temperatura corporal), donar-li de menjar i beure per un costat ja que si li donem pel davant potser es podria espantar, fer un forat a prop de la panxa perquè així tot el seu pes no recau en els òrgans interns, etc..

També ens van parlar dels taurons i, finalment, de les tortugues babaues que hi ha al centre (unes hi viuen i d’altres poden retornar al mar quan ja estan sanes). Ens va encantar el Massagran (vam descobrir que és mascle!). En Massagran té més de 70 anys i pesa uns 100 quilos! Ja us podeu imaginar quines mides que té. Després també vam conèixer la 4×4, la Damm i la Casimiro. Els noms de les tortugues els posen els pescadors que se les troben al mar (atrapades a les seves xarxes).

Per finalitzar, volem dir-vos el que ens van explicar que hem de fer per ajudar tots els animals marins que hi ha al mar: hem d’utilitzar menys plàstic durant el nostre dia a dia. Els animals es confonen i es mengen els plàstics que es troben a l’aigua i després es posen malalts. Ens ha agradat tant aquesta visita que ara només parlem d’això! Us recomanem que hi aneu a fer una ullada!

Podeu veure més fotos registrant-vos i accedint a la galeria fotogràfica.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website