Experimentant amb el vapor

Experimentant amb el vapor

Fa dues setmanes, la classe de sisè vam voler fer un experiment sobre “la màquina de vapor“. El motiu és que estem llegint la novel·la de Jules Verne La volta al món en 80 dies, i en aquesta aventura Phileas Fogg viatja amb mitjans de transport que utilitzen la màquina de vapor.

Per elaborar l’experiment vam agafar una llauna i li vam fer un forat molt petit a la part de dalt amb un trepant, vam buidar-la i amb una xeringa vam omplir-la d’aigua fins dalt. Vam agafar un tros de tauló de fusta i li vam clavar quatre claus per aguantar-hi la llauna en horitzontal. Amb una cartolina metàl·lica vam fer un molinet amb un filferro al mig. Quan ja ho vam tenir tot llest, vam posar dues espelmes enceses a sota de la llauna.

La nostra hipòtesi consistia en el fet que quan l’aigua s’escalfés sortís vapor pel forat i el molinet rodés. No va funcionar perquè no hi havia prou escalfor. Així que al cap d’una setmana ho vam tornar a provar, però amb una petita v26ariant: en lloc d’espelmes vam posar-hi una safata d’al·lumini amb unes gases amb alcohol, les vam encendre i va funcionar, però a part va sortir aigua pel forat i el molinet es va mullar.

Ens ho vam passar molt bé!

CreaEscola Quality Certificate for Education Website