Els rèptils ens visiten

Els rèptils ens visiten

Fa uns dies els nens i nenes de primer i segon vam rebre la visita de la Mercè i els seus amics: els rèptils i els amfibis.

Ens els va anar presentant d’un en un i els vam poder observar i tocar gairebé a tots; alguns, però, eren massa petits i delicats i d’altres no els podíem tocar perquè són una mica agressius quan es posen nerviosos.

Uns quants ja els coneixíem com la granota o el camaleó, però d’altres ens van sorprendre molt, com el llangardaix que no tenia potes i s’arrossegava com una serp.

Vam aprendre moltes coses, com per exemple que hi ha tortugues que poden ser tan perilloses com un cocodril, que hi ha una granota que menja ratolins i creix tant que rep el nom de granota toro. Que els colors dels animals són molt importants ja que els ajuden a camuflar-se però també a espantar els seus depredadors.

Un missatge molt important que volem compartir des d’aquí és que ens ho hem de pensar molt abans de decidir tenir una mascota: hem de tenir en compte que n’haurem de tenir cura i li hem d’oferir les condicions adequades a la seva espècie. Hem de pensar que no són joguines.

La Mercè ens va explicar que, a vegades, abandonen aquestes espècies en un hàbitat que no és el seu, algunes no poden sobreviure i d’altres malmeten la fauna i flora autòctona.

Siguem responsables!

Podeu veure més fotos registrant-vos i accedint a la galeria fotogràfica.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website