Dinosaures

Dinosaures

Com ja sabeu, a la classe de les Girafes estem investigant els Dinosaures i tot el que els envoltava. Tot i això, hem de dir que abans de començar ja en sabíem moltes coses!

Sabem que van morir perquè va caure un meteorit, que va fer canviar el clima del planeta; que no van conviure mai amb les persones (encara que les pel·lícules i dibuixos animats ens vulguin enredar); que eren ovípars i que els ous eren de mides diferents (l’ou fossilitzat més gran que s’ha trobat mesura 60cm de llarg i 20cm d’ample) i era d’un dinosaure anomenat Hypselosaurus; n’hi havia que eren herbívors (les dents no eren punxegudes, sinó que eren planes) i n’hi havia que eren carnívors (els seus caps eren molt més grans en relació al cos perquè havien de tenir unes mandíbules molt fortes), etc.

Per altra banda, també hem volgut imaginar com serien els ous i per aquest motiu hem volgut fer un experiment en què hem recreat els diferents ous. Primer de tot, hem fet un petit dinosaure amb plastilina i l’hem embolicat amb paper d’alumini (ja sabem que en aquells temps no existia). Aquest dinosaure seria l’embrió del nostre ou. Amb l’ajuda de farina, cafè molt, aigua, sorra del pati i sal hem fet una pasta que ens ha fet molta gràcia remenar. Més tard, li hem donat forma i hem fet un ou cadascú. Més endavant, amb molta traça, hem posat l’embrió a dins de l’ou i l’hem tornat a tancar. Ja teníem l’ou de dinosaure! Ara només quedava esperar que s’assequés i posteriorment trencar-lo per descobrir que el nostre petit dinosaure encara seguia allà a dins.

Seguim investigant!

Podeu veure més fotos registrant-vos i accedint a la galeria fotogràfica.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website