A 1r d’ESO hem fet un taller de classificació dels éssers vius

A 1r d’ESO hem fet un taller de classificació dels éssers vius

A la classe de ciènciesnaturals de 1r d’ESO hem fet un taller amb en Jordi Balaguer, un biòleg que ens va feruna activitat relacionada amb les taxonomies (la classificació dels éssers vius). La classe estava molt intrigada amb aquell home i vam seguir les seves instruccions: ens vam dividir en grups de cinc, i a cada grup se’ns vanassignar 5 mostres que provenien de diferents éssers vius. En Jordi ens va explicar els sistema de classificació dels cinc regnes: animals, plantes, moneres, fongs i protists. Després d’això cada grup, amb unes pautes i amb claus dicotòmiques, vam determinar el nom de l’espècie de les nostres diferents mostres, passant pels altres sis taxons.

Vam descobrir que el que ens semblava un fòssil era en realitat un os de porc, i que una petxina que teníem no era un gasteròpode, com un cargolí, sinó un bivalve. Vam posar en comú les descobertes de cada grup i vam classificar totes les nostres mostres segons els criteris de classificació dels cinc regnes.

Finalment, en Jordi ens va explicar que hi havia éssers vius de la mateixa classe que havien canviat les seves característiques per adaptar-se al medi i les seves circumstàncies.

Ens ha quedat més clar de quina manera es classifiquen els éssers vius i per què uns són més propers a uns altres encara que no ho sembli.

 

 

CreaEscola Quality Certificate for Education Website