Durant les últimes setmanes, del 10 al 17 de maig, el curs de 2n d’ESO hem fet el nostre crèdit de síntesi: “Pop-era”. Es tracta d’un projecte molt interessant, en el qual hem après conceptes de l’òpera i també de la pràctica del “pop-up”.
El Gàbor, el professor que ha coordinat i dirigit aquest projecte, ens ha fet una xerrada sobre el Romanticisme artístic i ens ha ensenyat la bonica tècnica del pop-up per construir un llibre en tres dimensions.
Cada grup s’ha fet expert en una òpera diferent: Turandot, L’elisir d’amore, Carmen, La Traviata i La bohème. I dins de cada grup, les noies i els nois ens hem hagut de fer experts en l’aspecte matemàtico-plàstic (per treballar les tècniques bàsiques del plegat del paper i els “origamis”), el sòcio-musical (per estudiar l’argument de les òperes i la seva vinculació amb l’època històrica en què van ser creades) i el natural (per aprendre com es transmet el so i quina mena d’experiments es poden fer amb la veu i altres elements sonors).
A més d’aprendre tots aquests aspectes, hem tingut l’oportunitat d’explicar aquestes obres als nostres fillols i filloles a través dels contes que hem creat i que narren l’argument de cada òpera.
Com podeu comprovar a la fotografia, no cal dir que estan encantades i encantats de sentir aquestes històries tot mirant les figures que “surten” dels llibres que nosaltres mateixos hem construït.
Teo i Tomàs